By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Informatie over en voor de jeugd

Wil jij bij een gezellige vereniging leren badmintonnen? Kom dan eens kijken bij BC De Zeemeeuwen. Speciaal voor kinderen van 6-8 jaar wordt bad-mini-ton aangeboden waarbij de kinderen spelenderwijs aan de oog-handcoördinatie werken en vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten.

  

Jaarlijks worden leuke activiteiten georganiseerd en wordt er deelgenomen aan de competitiewedstrijden. In principe speelt ieder jeugdlid ook competitie. Het meespelen met de competitie leert ze al in een vroeg stadium spelen in teamverband en de spelregels. Voor de allerjongsten is er een opstapcompetitie waarbij de regels afwijken van de officiele regels. In onderling overlge met de tegenstander wordt dan afgesproken wat wel en niet mag.

 

Ook worden gedurende het seizoen extra trainingsmogelijkheden aangeboden (vrijblijvend). De actieve jeugdcommissie bestaat uit 10 enthousiaste leden, er zijn 3 gediplomeerde trainers aanwezig. Meer weten? Neem eens een kijkje op deze website of stuur een mail naar

Speel- en trainingstijden

Zaterdag training jeugd (regulier)

Groep 1: tot en met 13 jaar, van 08:30 uur tot 10:15 uur
Groep 2: van 13 tot en met 19 jaar, van 10:15 uur tot 12:00 uur

Selectietraining jeugd (extra)

In de periode oktober tot april vindt op maandagavond de selectietraining plaats, hier zijn extra kosten aan verbonden.

Algemene informatie

Activiteiten
De jeugdafdeling van BC De Zeemeeuwen organiseert diverse activiteiten gedurende het jaar. Ruim van te voren worden data en tijden bekend gemaakt via een uitnodiging per brief, mail, groepsapp, Instagram, Facebook en de website www.zeemeeuwen.nl

Activiteiten zijn onder andere:

  • Vrienden en vriendinnen ochtend
  • Ouderochtend
  • Informatie avond voor de ouders inzake competitieperiode
  • Deeldiploma’s (vergelijkbaar met zwemdiploma’s maar dan voor badminton)
  • Thema toernooi (niet ieder seizoen)
  • Sinterklaas
  • Kerst/oud-nieuw lunch
  • Bingo
  • Seizoen opening of afsluiting
  • Jeugdkamp

Contactpersonen
Voorzitter jeugdcommissie: Stefanie Storm
Hoofdtrainer jeugdafdeling: Dave Koldenhof  06-41450511
Vertrouwenspersoon: Stefanie Storm & Dave Koldenhof
Competitieleider: Dennis van der Houwen
Jeugdcommissie:  

Competitie
In de periode van februari tot en met mei doen alle kinderen mee aan de jeugdcompetitie.
Gedurende deze periode is er alleen in de competitie vrije weken training.
De teams worden door de jeugdcommissie samengesteld en rond de jaarwisseling definitief gesteld.
Indeling van de teams gaat op basis van leeftijd, speelervaring, advies van de bond, potentie van de speler en wensen van de spelers zelf.
De teams krijgen een coach aangeboden voor de thuiswedstrijden.

Beeldmateriaal
Tijdens de trainingen en activiteiten worden veelvuldig foto’s gemaakt. Deze worden gepubliceerd op de website, Instagram en Facebook pagina. Wanneer hier bezwaren tegen zijn dan kan dit bij de voorzitter van de jeugdcommissie worden aangegeven, een reden is niet nodig.

Geschillen
Wanneer er om welke reden ook onduidelijkheden, geschillen of andere zaken zijn nodigen wij u uit dit te melden bij de voorzitter van de jeugdcommissie.

Afmelden van een training / opzeggen lidmaatschap
Wanneer je niet aanwezig kan zijn bij de training wordt het op prijs gesteld wanneer dit van te voren wordt gemeld.
Dit kan via een app / sms / email of doorgeven in de hal. 06-41450511,
Wanneer u onverhoopt het lidmaatschap van uw kind(eren) wilt opzeggen verzoeken wij u dit tijdig te doen, doch uiterlijk voor de start van het nieuwe seizoen. Wij stellen het op prijs wanneer wij op de hoogte worden gesteld van een eventuele afmelding van lidmaatschap.

Toernooien
Er worden in de omgeving meerdere toernooien per seizoen georganiseerd. Deelname hieraan wordt gestimuleerden draagt bij aan de ontwikkeling van de spelers.
Wij stellen het op prijs wanneer het clubtenue gedragen wordt voor een uniforme uitstraling op het toernooi. Deelname kosten zijn voor eigen rekening.
Omdat BC de Zeemeeuwen werkt met vrijwilligers kunnen wij geen begeleiding toezeggen.

Vrijwilligers
De volledige jeugdcommissie draait op vrijwilligers. Deze vrijwilligers trachten een unieke sportervaring en ontwikkeling op gebied van sport, spel en beweging mee te geven aan uw kind(eren). Wilt u ook wat betekenen voor onze vereniging dan vernemen wij dat graag. Alle kleine beetjes helpen. Meer informatie is opvraagbaar bij een van de jeugdcommissieleden. Al onze vrijwilligers zijn verzekerd via de gemeente Westland.
Een groot deel van onze vrijwilligers hebben een EHBO, BHV diploma en / of zijn medisch onderlegd.

No bully beleid
Op onze vereniging wordt pesten in welke vorm ook niet toegestaan. Indien zich onverhoopt situaties voordoen dan verzoeken wij u vriendelijk dit te melden bij een van de jeugdcommissieleden of bij een van onze vertrouwenspersonen.

Kleding en materialen
Het clubshirt van BC de Zeemeeuwen is bij een van de jeugdcommissieleden aan te schaffen. Het eerste shirt kost € 5,00 en elk volgend shirt kost € 15,-.

Om als een geheel naar buiten te treden en in kader van gelijkwaardigheid vragen wij het clubshirt te dragen tijdens het spelen en een zwarte korte broek of rokje te dragen.

In onze hal zijn zwarte zolen niet toegestaan.
Om veiligheidsredenen is het dragen van sierraden niet toegestaan.

Indien gewenst zijn rackets, shuttles en gripjes aan te schaffen bij Dave Koldenhof. Ook kan hij u informeren over de aanschaf van schoeisel.